ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙΣΧΟΛΕΙΑΣΧΟΛΕΙΑ

Ένα δημοσιο Νηπιαγωγειο – Παιδικος Σταθμος στη Μοσχα, Buromoscow Architects

Το αρχιτεκτονικο γραφειο με αυτό το νέο κτίριο στα περίχωρα της Μόσχας είναι ένας από τους νικητές του 5ου βραβείου αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας στο πλαίσιο του Urban Forum της Μόσχας.

Η αρχιτεκτονική εταιρεία της Olga Aleksakova και της Julia Burdova, Buromoscow, σχεδίασε ένα προτυπο νηπιαγωγείο στη Μόσχα. Το αρχιτεκτονικο γραφειο με αυτό το νέο κτίριο στα περίχωρα της Μόσχας είναι ένας από τους νικητές (μεταξυ των περιπου 1100 υποψηφιοτητων) του 5ου βραβείου αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας στο πλαίσιο του Urban Forum της Μόσχας.

Η Buromoscow ιδρύθηκε το 2004 από την Olga Aleksakova και την Julia Burdova. Σχεδίασαν ένα νηπιαγωγείο για 220 παιδιά για να ολοκληρώσουν ένα μεγάλο έργο προκατασκευασμένων κατοικιών στη Μόσχα. , περίπου 30 χλμ από το κέντρο της πόλης.

Η κυριαρχια της καμπυλοτητας του νέου όγκου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το αστικό τοπίο, το κυκλικό σχήμα του νηπιαγωγείου δεν επηρεάζει τις λειτουργίες των εσωτερικών χώρων όπου όλοι οι χώροι είναι διατεταγμένοι γύρω από μια κεντρική, τετράγωνη αυλή, η οποια περιβαλλεται από τους διαδρόμους του κτιρίου με τετράγωνα παράθυρα, μερικώς χρωματισμένα για να ρίχνουν χρωματικές σκιές στο εσωτερικό.

Εκτός από αυτές τις χρωματικές πινελιές, οι εσωτερικοί χώροι είναι γεμάτοι φως, λευκοί και απλοί ώστε τα παιδιά να τους ζωντανέψουν με την παρουσία τους και τα παιχνίδια τους!

Αυτό που εινα αξιοσημειωτο στο συγκεκριμενο εργο είναι ότι αφορα ένα δημοσιο νηπιαγωγειο και ολος ο σχεδιασμος /κατασκευη προσαρμοστηκε σε ένα συγκεκριμενο προυπολογισμο με αυτό το εκπληκτικο αποτελεσμα.

Credits: Αρχιτεκτονικο Γραφειο Buromoscow, Κατασκευη NPC Monolit, Πελατες GK PIK, Ετος 2018, Εκταση 3400m, Αριθμος παιδιων 220, Φωτογραφιες Courtesy of Buromoscow

Πηγη αρθρου: https://www.floornature.com/blog/award-winning-kindergarten-designed-buromoscow-13504/