INFO & ISPOΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙΠΑΙΔΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙΣΧΟΛΕΙΑ

Ένα σχολειο στη Νεα Υορκη

Ένα σχολειο στη Νεα Υορκη, εκει οπου, δεν είναι απαραιτητο, να εξηγουμε στα παιδια πώς να χρησιμοποιουν το χωρο: η απολυτη εφαρμογη του παιδοκεντρικου σχεδιασμου

Το WeGrow δημιουργήθηκε για να απελευθερώσει το δημιουργικό δυναμικό όλων των γενεών μέσω του σχεδιασμού», εξηγεί ο bjarke ingels, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής αρχιτέκτονας της WeWork.

Το πρώτο WeGrow βρίσκεται στη γειτονιά Chelsea της Νέας Υόρκης και θα καλωσορίζει τα παιδιά ηλικίας τριών έως εννέα ετών, το σχολείο, το οποίο διαθέτει πολλαπλά προγράμματα υποτροφιών, είναι ανοιχτό σε μέλη, υπαλλήλους και τοπικές κοινότητες της WeWork.

Τα περισσότερα από τα χωρίσματα μέσα στο σχολείο είναι ράφια που ανεβαίνουν στο επίπεδο του παιδιού, επιτρέποντας ετσι και στο φυσικό φως να φτάσει βαθιά μέσα στο κτίριο. Τρία διαφορετικά επίπεδα ραφιών για κάθε ηλικιακη ομαδα για να δημιουργήσουν διαφορετικους τομεις δραστηριότητας και να δώσουν μια αίσθηση άνεσης, ασφάλειας και κοινότητας, επιτρέποντας ταυτόχρονα στους καθηγητές πλήρη ελεγχο του χώρου ανά πάσα στιγμή. Επιπλεον κάθε εκπαιδευτικος χωρος περιλαμβάνει έπιπλα με στοιχεία και υλικά σχεδιασμένα για τη βελτιστοποίηση του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.

Ο Rebekah Neumann, ιδρυτικός συνεργάτης της WeWork, περιγράφει το WeGrow ως μια ιδεα «που δεσμεύτηκε να απελευθερώσει τις υπερδυνάμεις κάθε παιδιού». «Τα προγράμματα σπουδών που θα δημιουργηθούν, αφορουν σημαντικούς τοπικούς πολιτισμούς και περιβάλλοντα, έτσι ώστε η μάθηση να είναι πρακτική και βιωματική».

Αρχιτέκτονας έργου: Jeremy Babel

Πηγη αρθρου: https://www.designboom.com