INFO & ISPOΒΡΕΦΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟΠΑΙΔΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑΠΑΙΔΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Ένα art-deco βρεφικό δωμάτιο…

Η Αρ Ντεκό αποτέλεσε καλλιτεχνικό κίνημα (1925-1940) με διεθνή δημοτικότητα και τεράστια διάδοση που αναπτύχθηκε σε πολλές και διαφορετικές χώρες. Υφολογικά, η τέχνη Αρ Ντεκό απορρίπτει το διακοσμητικό φόρτο της Αρ Νουβό τεχνοτροπίας, που είχε προηγηθεί, για ένα περισσότερο γεωμετρικά βασισμένο ύφος.

Η Αρ Ντεκό τέχνη άντλησε από πολλές εποχές και αποτελεί μείγμα επιδράσεων πολλών και διαφορετικών καλλιτεχνικών κινημάτων του 20ου αιώνα. Πηγή έμπνευσης ήταν τα σύγχρονα καλλιτεχνικά ρεύματα του φωβισμού, κυβισμού και φουτουρισμού, αλλά και η αιγυπτιακή και αφρικανική τέχνη, η κινέζικη καλλιγραφία, ο λαϊκός πολιτισμός της Ρωσίας .

Υλικα που χρησιμοπουνται ειναι οτιδηποτε εξεζητημενο, λογω της βιομηχανικης επαναστασης και της επεξεργασιας των υλικων. Εξαλλου στην εποχή του ’30 η οικολογική συνείδηση ήταν ανύπαρκτη και γι’ αυτό στο συγκεκριμένο ύφος διακόσμησης θα δούμε εκτεταμένα και τη χρήση υλικών ζωικής προέλευσης. Επίσης σπάνια ξύλα εξωτικής προέλευσης όπως το βένγκε, ο παλίσανδρος, ο έβενος, ο φλοιός του φοίνικα κ.α. που ενώνονται μεταξύ τους σε μια τεχνική που ονομάζεται “ένθεση” και είναι μέθοδος διακόσμησης του ξύλου επηρεασμένη από τη marqueterie, αλλά φυσικά με πιο μοντέρνο αποτέλεσμα.

Δειτε πως μπορουμε με 4 βηματα να μεταμορφωσουμε ενα βρεφικο δωματιο με art deco στοιχεια προσαρμοσμενο σε ενα πιο οικολογικο σχεδιασμο. Το αποτελεσμα θα σας εκπληξει!

  1. Χρωματα γηινα, ολες οι αποχρωσεις του καφε, της τερρακοτα, σκουρο κοκκινο, κιτρινη ωχρα, το χρωμα της ελιας κ.α. Εδω επιτρεπονται ως και μικρες πινελιες μαυρου.
  2. Επιπλα σε σκουρα ξυλα με γυαλιστερο φινιρισμα, απλες φορμες ειτε σε ευθειες γραμμες, ειτε με ελαφριες καμπυλες
  3. Υφασματα με μοτιβα γεωμετρικα ή σχεδια εμπνευσμενα απο τη φυση. Ο πιο καταλληλος χωρος να παιξει κανεις με γεωμετρικα σχεδια και φιγουρες ζωων…
  4. ειναι ενα ξεχωριστο στυλ που μπορει ευκολα να ξεφυγουμε σε υπερβολες, γι’ αυτο μην διστασετε να παρετε τις συμβουλες ενος ειδικου

Πηγη φωτογραφιων: Www.babyli.st, www.decost.com