ΔΙΑΦΟΡΑΠΑΙΔΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Δωμάτιο στο εξοχικό για 2 παιδιά

Όταν ειμαστε διακοπες και εχουμε έναν κοινο χωρο για τα παιδια, σκεφτειτε ότι ολες οι καθημερινες δραστηριοτητες των παιδιων μας θα περιοριζονται σε έναν και μοναδικο χωρο, γι’αυτό:

  • Οσο πιο κοντα ηλικιακα είναι τα παιδια, τοσο πιο απλα και ευκολα, από αποψη διαμορφωσης του χωρου. Οσο μεγαλυτερη διαφορα ηλικιακα εχουν, τοσο θα πρεπει να προσεξτε τις διαφορετικες αναγκες που εχει το καθενα και να διαμορφωστε ξεχωριστα τον προσωπικο τους χωρο. Η βοηθεια εδώ από έναν ειδικο κρινεται απαραιτητη.
  • Η ομοιομορφια, ο αρμονικος συνδυασμος των χρωματων και η ταξη, στην περιπτωση αυτη, κρινεται αναγκαια. Ο χωρος θα φαινεται ομορφος και ολες οι δραστηριοτητες θα γινονται πιο ευκολα
  • Σκεφτειτε τη λυση της κουκετας, αν εχετε ελλειψη χωρου
  • Από την στιγμη που δεν εχουν τον απολυτα προσωπικο τους χωρο, δημιουργηστε τη δικη τους προσωπικη γωνια με ραφια, κομοδινα με τα ξεχωριστα δικα τους προσωπικα αντικειμενα
  • Μην ξεχνατε ότι αν προκειται για εξοχικο σπιτι-ειτε στο βουνο, ειτε στη θαλασσα- αρκετες ωρες της ημερας τα παιδια θελουν να βρικονται εξω, οποτε διαμορφωστε τον χωρο, μονο με τα εντελως απαραιτητα επιπλα και αντικειμενα. Εκτος από περιττα εξοδα, θα εξοικονομηστε και χωρο!