ECO-ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Δωρεάν παραμύθια και οικολογικές ιστορίες

Ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα,  το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, έχει ως στόχο να ευαισθητοποιεί, να εκπαιδεύει και να κινητοποιεί μαθητές και εκπαιδευτικούς σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και οικολογικής συνείδησης. Έτσι παρεχει δωρεάν στην ιστοσελίδα του, περιβαλλοντικά παραμύθια και οικολογικές ιστορίες για τους μικρούς μας φίλους:

apergiacΑπεργία στον κύκλο του νερού
(Περιβαλλοντικό παραμύθι για παιδιά)

Το νερό, το πολύτιμο αγαθό του πλανήτη γη με τις πολλές μορφές του, παίρνει την τύχη στα χέρια του και κάνει απεργία στον κύκλο της ζωής.

 

 

paraxenoΈνα παράξενο ταξίδι! 
(Οικολογική Ιστορία για παιδιά)

Ο Ηρακλής (ο τζίτζικας) και ο Ζώης (ο σκίουρος) θέλουνες να πάνε στο Μίτσου- Πίτσου. Αρμενίζουν μέσα στις ομορφιές της θάλασσας και στα σκουπίδια των ανθρώπων…

 

tenekedoulaΜην κλαις τενεκεδούλα
(Οικολογική Ιστορία για παιδιά)

Ούτε τα τενεκεδάκια μπορούν να ζήσουν μόνα!
Η τενεκεδούλα θα βρει καινούρια παρέα και ένας νέος κύκλος ζωής ξεκινά!

 

treeΤο δέντρο είναι που βλέπει
(Οικολογική Ιστορία για παιδιά)
Στη χώρα της σιωπής, το φως, ο αέρας και η ζωή έφυγαν κυνηγημένοι. Κάποιος κλαίει. Τα δάκρυά του, μικρές σταγόνες βροχής, μαλακώνουν την καρδιά της γης και φέρνουν πίσω τον αέρα. Υπάρχει ελπίδα; Ένα δεντράκι τρυφερό και μόνο παρακαλάει. Είναι το δέντρο που βλέπει.

 

 

peinalopiΤο μυστικό της Πειναλόπης 
(Οικολογική Ιστορία για παιδιά)

Πανικός επικρατούσε σε όλη τη χώρα και όλοι έψαχναν έναν τρόπο να την εξοντώσουν. Αυτό όμως φάνταζε ακατόρθωτο… Οι επιστήμονες και όλοι οι σοφοί της χώρας ένωσαν τις δυνάμεις τους και προσπαθούσαν να φτιάξουν ένα όπλο για να τη σκοτώσει. Η Πειναλόπη, το τέρας, δεν άφηνε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της, ώσπου μια μέρα απέκτησε αναπάντεχα ένα φίλο. Και τότε όλα άλλαξαν…


skoupidiaΤο όνειρο των σκουπιδιών

(Οικολογική Ιστορία για παιδιά)
Βλέπουν τα σκουπίδια όνειρα; Ο Γυαλένιος, η εφημεριδούλα, οι φιάλες, οι κούτες, κάνουν γιορτή. Το όνειρο αρχίζει.

 

 

Πηγη: http://www.kpe-kalamatas.gr