ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Αειφορία στο Δημόσιο Χώρο

ECOWEEK 2015 στη Θεσσαλονίκη: 01-11-2015  έως και  07-11-2015

Η Αειφορία στο Δημόσιο Χώρο

Η Ελληνική-διεθνής αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ECOWEEK γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια από την ίδρυσή της με συνέδρια στην Ελλάδα, Τουρκία, και στο Κόσοβο, με οικολογικό φεστιβάλ στην Αυστραλία και διαγωνισμό σχεδιασμού για νέους σχεδιαστές στην Κίνα.

Η ECOWEEK έχει σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας, δραστηριοποιείται σε 15 χώρες και έχει μέλη σε 53 χώρες.

Η ECOWEEK επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη! Προγραμματίζει Διεθνές Συνέδριο και εργαστήρια αειφόρου σχεδιασμού στις 1-7 Νοεμβρίου 2015.12091365_1718615838359317_7050793318301272119_o

Αναμένεται να συμμετέχουν φοιτητές και νέοι αρχιτέκτονες, σχεδιαστές και σχεδιαστές τοπίου από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, με την υποστήριξη και συμμετοχή φορέων της Θεσσαλονίκης.

Η προγραμματισμένη διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.), και των Τμημάτων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκηςκαι του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Αρχιτεκτονικής Τοπίου των Τμημάτων Αρχιτεκτονικής & Γεωπονίας ΑΠΘ. Πραγματοποιείτα δε σε συνεργασία με τον Δημόκριτο, ενώ αναμένεται η συμμετοχή και προσφορά του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το διεθνές συνέδριο της ECOWEEK πραγματοποιείται τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών και αρχιτεκτόνων τοπίου από την Ελλάδα, την Ολλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Γερμανία και το Λίχτενσταιν. Το συνέδριο έχει την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών και της Πρεσβείας της Σουηδίας.

Τα εργαστήρια αειφόρου σχεδιασμού της ECOWEEK, θα πραγματοποιηθούν στις 3-6 Νοεμβρίου με σημεία μελέτης και παρέμβασης χώρους μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης – περιλαμβανομένων και τις αυλές δημόσιων σχολείων.

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των προτάσεων των εργαστηρίων. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της ECOWEEK θα πραγματοποιηθεί έκθεση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Αρχιτεκτονικής Τοπίου του ΑΠΘ, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν τη Δευτέρα 2 Νομεβρίου. Η έκθεση θα διαρκέσει μία εβδομάδα και θα παρουσιάσει τμήμα του πολύχρονου φοιτητικού ερευνητικού έργου του Μεταπτυχιακού προγράμματος, γύρω από θέματα μελέτης και σχεδιασμού του αστικού υπαίθριου χώρου που απασχολούν τη σύγχρονη ελληνική και διεθνή επικαιρότητα, με έμφαση σε ζητήματα αειφορίας του αστικού περιβάλλοντος και της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Οι διαλέξεις της ECOWEEK είναι δωρεάν και ανοιχτές στο ευρύ κοινό.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια της ECOWEEK απαιτεί εγγραφή.

Η ECOWEEK στη Θεσσαλονίκη διοργανώνεται από την γεωπόνο Δέσποινα Κουίνογλου, σε συνεργασία με το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Αρχιτεκτονική Τοπίου ΑΠΘ.

Η Ελληνική-διεθνής αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ECOWEEK ιδρύθηκε και συντονίζεται από τον αρχιτέκτονα και σύμβουλο περιβάλλοντος Δρ. Ηλία Μεσσίνα.

Η ECOWEEK ξεκίνησε τη δράση της στην Αίγινα το 2005 ενώ σήμερα έχει αναπτύξει δραστηριότητα σε 15 χώρες και ένα διεθνές δίκτυο μελών σε 53 χώρες.

Περισσότερα για την ECOWEEK στην ιστοσελίδα: www.ecoweek.org

Περισσότερα για το συνέδριο ECOWEEK 2015 στη Θεσσαλονίκη στην ιστοσελιδα: www.ecoweekorg.wix.com/ecoweekthess2015

ECOWEEK …habits change…climate change

… αλλάζουμε συνήθειες … αλλάζουμε κλίμα

ecoweek@ecoweek.gr | www.ecoweek.org