ΔΡΑΣΕΙΣ

Η HELMEPA υποστηρίζει την καθιέρωση της «Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»

Η HELMEPA, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την καθιέρωση στη μαθητική κοινότητα σε όλη τη χώρα της 2ης εβδομάδας του Οκτωβρίου ως “Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης”.

Η ΗELMEPA βρίσκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών από την πρώτη ημέρα που το Υπουργείο καθιέρωσε την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στα σχολεία, πολλά από τα οποία εφοδίασε με ενημερωτικό υλικό στην αρχή της εφαρμογής του θεσμού. Άλλωστε, το πρόγραμμα Παιδική HELMEPA που, ανανεούμενο κάθε χρόνο, το Υπουργείο εγκρίνει από το 1993 μέχρι και σήμερα, και προσφέρεται δωρεάν στα σχολεία που συμμετέχουν, θα συμβάλλει στην επιτυχία του νέου θεσμού.

Η θέσπιση από την Πολιτεία διαγωνισμών ζωγραφικής στα σχολεία επιβραβεύει αυτή τη δραστηριότητα περίπου 50.000 παιδιών στην Ελλάδα που μέχρι σήμερα πήραν μέρος στους διαγωνισμούς ζωγραφικής στην Παιδική HELMEPA. Έργα αυτών των διαγωνισμών θα προβάλλει το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος από 23 Οκτωβρίου μέχρι 22 Νοεμβρίου 2013 στη Μαρίνα Ζέας. Τη 2η εβδομάδα του Οκτωβρίου, η HELMEPA με την Εκστρατεία της για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες, θα βρίσκεται στη Θήβα, ένατο σταθμό της Εκστρατείας. Θα προσφέρει στην εκεί μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα και ευρύτερη κοινωνία, Ημερίδα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και 15θήμερη Έκθεση στο πνεύμα του νέου θεσμού του Υπουργείου.

Η ΗELMEPA θα συμβάλλει στην επιτυχία της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κάθε χρόνο εμπλουτίζοντας κατάλληλα το Σχέδιο Δράσης των παιδιών-μελών της Παιδικής ΗELMEPA.

Το μέλλον ανήκει στα παιδιά και αυτά μπορούν να μας δείξουν το δρόμο για την επιτυχία στη χώρα μας της “Αειφόρου Ανάπτυξης” που ιδιαίτερα σήμερα έχει ανάγκη.