BABYECODESIGN PROJECT

Κέντρο Μητρότητας και Γονεϊκότητας MIDWIVES

Η μελέτη για την οργάνωση και διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων έγινε από το αρχιτεκτονικό γραφείο babyecodesign.gr, που εξειδικεύεται στην διαμόρφωση παιδικών χώρων με παιδοκεντρική προσέγγιση

Η μελέτη για την οργάνωση και διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων έγινε από το αρχιτεκτονικό γραφείο babyecodesign.gr, που εξειδικεύεται στην διαμόρφωση παιδικών χώρων με παιδοκεντρική προσέγγιση. Σύμφωνα με τη μελέτη οι χώροι του Midwives προσφέρουν όλες τις δυνατότητες που χαρακτηρίζουν ένα σύγχρονο κέντρο φιλικό προς τα παιδιά και το περιβάλλον. Κεντρική ιδέα είναι ο συνδυασμός μέγιστης λειτουργικότητας, υψηλής αισθητικής και αναγνωρίσιμης ταυτότητας, εφαρμόζοντας βασικές αρχές της οικολογικής προσέγγισης στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό: χρώματα φυσικά ήπιας χημείας, μελέτη φωτισμού και φωτιστικά από μέταλλο και ξύλο, χαλιά από οργανικές ίνες, οργανικά υφάσματα, αξεσουάρ από ανακυκλωμένα υλικά και έπιπλα από οικολογικό ξύλο σε σύγχρονες λιτές γραμμές.

Η αρχιτεκτονική μελέτη και η ανακαίνιση του χώρου έγινε με μία σύγχρονη αρχιτεκτονική ματιά, πάντα με προτεραιότητα και βασικό γνώμονα τις ανάγκες των Midwives, με στόχο την ιδανική οικολογική σχεδιαστική λύση. Οι προγραμματικές απαιτήσεις όρισαν έναν χώρο που θα φιλοξενεί οικογένειες με παιδιά και θα αποτελεί έναν ιδανικό χώρο συγκέντρωσης για χαλάρωση και εκπαίδευση. Βασική αρχιτεκτονική αρχή αποτέλεσε η ενοποίηση των επί μέρους χώρων του κέντρου και η δημιουργία δύο ενιαίων χώρων: υποδοχής/πολυλειτουργικου χώρου και χώρου συνεδρίων-συγκεντρώσεων. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του χώρου περιλαμβάνει: Χώρο αναμονής, Χώρο συνεδρίων, Πολυλειτουργικο χώρο, με βρεφική γωνιά, χώρο συναντήσεων και χώρο θηλασμού, καθώς επίσης και έναν γραφειακό χώρο, κουζίνα και δυο μπάνια.