ECO-ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Οικολογικά παραμύθια… για το καλοκαίρι!

 ‘’Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος για τη φύση-περιβάλλον είναι να αποδεχτεί ότι η προστασία του πλανήτη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευημερία του πολιτισμού μας. Από αυτό ξεκινούν όλα, όταν καταλάβουμε δηλαδή ότι η υγεία, η χαρά και η ζωή δεν αγοράζονται με χρήματα.

Έχοντας ως φάρο τα πιο πάνω λόγια, η Μαριλένα Πόλη αποφάσισε να εκδώσει την πρώτη συλλογή παραμυθιών της σειράς EcoFairtytales, τα οποία είναι οικολογικού περιεχομένου. Και αυτό γιατί, όπως η ίδια πιστεύει, οι κύριοι αποδέκτες, τα μικρά παιδιά δηλαδή, είναι πιο ανοικτά σε «πράσινες» ιδέες από ότι όταν μεγαλώσουν.

‘’Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος για τη φύση-περιβάλλον;

Να αποδεχτεί ότι η προστασία του πλανήτη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευημερία του πολιτισμού μας. Από αυτό ξεκινούν όλα, όταν καταλάβουμε δηλαδή ότι η υγεία, η χαρά και η ζωή δεν αγοράζονται με χρήματα. Μέχρι στιγμής έχουμε κτίσει ένα αδηφάγο πολιτισμό καταστρέφοντας το μοναδικό «σπίτι» που έχουμε, τον πλανήτη Γη. Η ενσυνείδηση αυτή σε ατομικό επίπεδο αυτόματα προσελκύει στην καθημερινότητά μας απλές αλλά συνάμα ουσιώδεις λύσεις στο πρόβλημα της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, όπως η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η υιοθέτηση αειφορικών τακτικών π.χ. οικιακή κομποστοποίηση, ανακύκλωση πλαστικού, χαρτιού, γυαλιού, μπαταριών, λαμπτήρων, ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών συσκευών κτλ.’’

Αν θελετε να διαβασετε ολοκληρη τη συνεντευξη, http://city.sigmalive.com/article/26289/otan-i-poli-grafei-oikologika-paramythia

Το «Οικολογικά Παραμύθια, Τόμος 1», το πρώτο βιβλίο της σειράς, αντανακλά την επιτακτική ανάγκη για ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Πηγη αρθρου: http://city.sigmalive.com

Πηγη φωτογραφιας: www.pinterest.com