ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟΠΑΙΔΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Ποια είναι τα κατάλληλα ερεθίσματα σε ένα παιδικό δωμάτιο;

Διακοσμηση με γνωστικα ερεθισματα

Ένα δωμάτιο, όπου η γνώση οπτικοποιείται, είναι ένας έξυπνος τρόπος για να εμπεδώσει το παιδί όσα μαθαίνει αβίαστα. Αυτό μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό για τα παιδιά, κυριως για εκείνα που είναι οπτικοί τύποι.

  • αφίσες με τους ήρωες της μυθολογίας,
  • ένας γεωγραφικός χάρτης, μια υδρόγειος, πίνακες από χαρτί που να γράφετε πάνω,
  • σημεία κλειδιά κάθε μαθήματος με μεγάλα γράμματα και που θα ανανεώνονται ανάλογα με το γνωστικό αντικείμενο, μπορεί να αποτελούν μέρος της διακόσμησης στο δωμάτιο του μικρού μαθητή, ενώ παράλληλα είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να κάνει το παιδί καθημερινά επανάληψη χωρίς να διαμαρτύρεται.
  • μεγάλοι φελοπίνακες, κρεμασμένοι στον τοίχο σε σημεία που είναι στο ύψος του ματιού του παιδιού, μπορεί να σας βοηθήσουν να πετύχετε το στόχο σας. Προσοχή, όμως, μην υπερβάλετε και κυρίως φροντίζετε να ανανεώνετε συχνά το εποπτικό υλικό.
  • καλό είναι να υπάρχουν στο δωμάτιο διάφορα αξεσουάρ με τα βασικά χρώματα (μπλε, κόκκινο, κίτρινο) και τα συμπληρωματικά τους (πράσινο, καφέ, πορτοκαλί). Η ύπαρξη των χρωμάτων, εκτός από την ευχάριστη ατμόσφαιρα, θα σας δώσει τη δυνατότητα να μάθετε εύκολα στα παιδιά σας τα χρώματα