INFO & ISPOΠΑΙΔΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

Πολυλειτουργικοί χώροι: όταν το παιδικό δωμάτιο έχει πάνω από μια λειτουργιές

 

Πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, συναντούμε σπίτια που τα τετραγωνικά τους δεν αντιστοιχούν στις βασικές λειτουργίες της οικογένειας. Έτσι έχουμε το φαινόμενο των πολυλειτουργικων χώρων: συχνά ένα δωμάτιο έχει πάνω από μια λειτουργίες: είναι και το γραφείο των γονιών αλλά και παιδικό δωμάτιο ή σε ένα σαλόνι ένα δεύτερο παιδικό δωμάτιο ή κάτι άλλο. Καλό θα ήταν να το αποφεύγουμε, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που είναι ανέφικτο.

Ας δούμε τι κάνουμε εάν το παιδί μας μοιράζεται το δωμάτιο με ένα γραφείο στο σπίτι ή άλλο διαφορετικής λειτουργίας χώρο:

  1. η σωστή διαρρύθμιση του χώρου είναι βασική προϋπόθεση για να αισθάνεται ότι έχει κάπως την ειδικότητα που χρειάζεται
  2. πολύ συχνά με την ομαδοποίηση των λειτουργιών ενός χώρου σε ένα έπιπλο πετυχαίνουμε να εξοικονομήσουμε χώρο, να φαίνονται και να είναι όλα τακτοποιημένα αλλά και να είναι ξεκάθαρες οι λειτουργίες του χώρου, π.χ. ένα κατά παραγγελία έπιπλο σε όλο τον τοίχο που θα περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους, κρεβάτι και γραφείο έχουμε λύσει σχεδόν όλο το πρόβλημα μας. Δώστε προσοχή ποιος θα σχεδιάσει το έπιπλο και τι υλικά θα σας προτείνουν
  3. ένα χρώμα ουδέτερης απόχρωσης θα βοηθήσει να ‘συγχωνευτεί’ ο χώρος. Με φυσικά χρώματα σε απαλούς τόνους και ουδέτερης απόχρωσης θα δημιουργήσουμε ένα σύνολο και το αίσθημα της ολότητας μέσα στο δωμάτιο.

 

Πηγη φωτογραφιων: www.kidsmania.com, www.salsa.com, www.inhabitots.com, www.homesdir.com