INFO & ISPOΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙΠΑΙΔΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Πώς διαμορφώνουμε μια είσοδο σε δημόσιο παιδικό χώρο

Καλως ορισατε παιδια!

Η εισοδος ενός χωρου είναι ένα αρκετα παραμελημενο κομματι στους δημοσιους χωρους που επισκεπτονται και ζουνε παιδια. Είναι ο χωρος καλωσορισματος αλλα και η στιγμη που θα εχουμε την πρωτη αισθηση για τον χωρο που επισκεπτομαστε.

Ποσες φορες σας εχει τυχει σε ένα σχολειο, σε ένα παιδοτοπο, σε ένα χωρο χαρακτηρισμενο ‘φιλικο προς τα παιδια’, να μπαινετε μεσα και να μην υπαρχει…΄χωρος καλωσορισματος΄. Όχι δεν μιλαμε για απλες κρεμαστρες ετοιμόρροπες, ουτε για ένα κουτι ή ένα καλαθι για παπουτσια. Μιλαμε για την σωστη λειτουργικη σχεδιαστικη λυση με τις σωστες αποστασεις, τα καταλληλα υλικα και χρωματα, που δεν θα γινει ενας σωρος από παλτα και παπουτσια μολις βρεθει σε λειτουργια.

Ενας χωρος που θα κανουμε μια σταση, θα παρουμε το χρονο μας για μια πρωτη ματια και μια ανασα, να αφησουμε τα παλτα των παιδιων, τα παπουτσια τους, τις τσαντες τους και τα πραγματα τους. Το λιγοτερο που μπορουμε να κανουμε είναι να εμπιστευτουμε τους ειδικους και να το διαμορφωσουμε, με τετοιο τροπο, ώστε να είναι λειτουργικος αλλα και να αφηνει τις καλυτερες εντυπωσεις!

  • Ας του δωσουμε το…χωρο που του αναλογει. Ακομα και αν δεν εχουμε πολλα τετραγωνικα να αξιοποιησουμε, ας αφησουμε εστω και ένα μικρο κομματι που θα οριοθετει τον εξωτερικο με τον κυριως εσωτερικο χωρο
  • Καλη οργανωση λειτουργιων, αποθηκευτικοι χωροι για παλτα, για τα παπουτσια των παιδιων, τις τσαντες τους κ.α., σχεδιασμενοι από καποιον ειδικο, με τις σωστες προδιαγραφες, παντα εχουν ένα θετικο αποτελεσμα στη συνολικη λειτουργικοτητα του χωρου