INFO & ISPOΑΥΛΗΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙΠΑΙΔΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Πώς μπορούμε με απλά βήματα να μετατρέψουμε τον κήπο μας, φιλικό προς τα παιδιά!

Ένας κήπος πρέπει να προσφέρει χαλάρωση και απόλαυση τόσο στους γονείς όσο και στα παιδιά. Τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν, να τρέχουν και να ανακαλύπτουν τη φύση. Μπορούν ακόμα να βοηθήσουν σε μικρές εργασίες κηπουρικής ενώ ταυτόχρονα να μαθαίνουν. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να εξασφαλίσετε ότι ο κήπος σας θα είναι πράγματι ένας παράδεισος για τα παιδιά

  1. Εξερευνώντας τη Φύση

Τα παιδιά αγαπούν την περιπέτεια. Για το λόγο αυτό, ένας κήπος φιλικός προς τα αυτά δεν πρέπει να είναι στην εντέλεια. Κάτι τέτοιο θα ήταν βαρετό. Οι περιοχές που έχουν αφεθεί στη Φύση είναι ιδανικές και προσκαλούν τα παιδιά να τις ανακαλύψουν και να πειραματιστούν. Μπορείτε να «δελεάσετε» και πολλά ζώα με κοτέτσια, υπερυψωμένες γούρνες για πουλιά ή αυτοσχέδια ξενοδοχεία εντόμων, δίνοντάς στους μικρούς εξερευνητές ακόμα περισσότερα πράγματα να ανακαλύψουν.

  1. Παρτέρια για παιδιά

Μπορείτε να εμπλέξετε τα παιδιά σας στις εργασίες κηπουρικής από πολύ μικρή ηλικία. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουν γρήγορα τι μπορούν και τι δεν μπορούν να φάνε. Μια καλή ιδέα είναι μικρό παιδικό παρτέρι. Εδώ μπορείτε να φυτέψετε με το παιδί σας φρούτα και λαχανικά μαζί, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να μαζέψουν μόνα τους. Ιδιαίτερα κατάλληλα είναι οι ντομάτες, τα μπιζέλια, τα βατόμουρα και οι φράουλες, επειδή μπορούν να καταναλωθούν άμεσα

  1. Αναρρίχηση σε δέντρα και κρυψώνες

Οι ευκαιρίες για αναρρίχηση και οι κρυψώνες αποτελούν συστατικό στοιχείο για κάθε οικογενειακό κήπο. Πώς θα σας φαινόταν, για παράδειγμα, ένα δεντρόσπιτο ή μία καλύβα από κλαδιά φτιαγμένη από εσάς; Η φουντουκιά είναι έτοιμη για αναρρίχηση μέσα σε λίγα χρόνια και οι ξηροί καρποί είναι δημοφιλείς τόσο στα παιδιά όσο και στους σκίουρους. Νεαρά δέντρα φρούτων, από την άλλη πλευρά, δεν ενδείκνυνται για αναρρίχηση, καθώς ένα σπασμένο κλαδί μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς τη σοδειά των φρούτων για αρκετά χρόνια.

  1. Παιχνίδια με το νερό

Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, το νερό στον κήπο είναι μια πραγματική απόλαυση για τα παιδιά. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μικρή παιδική πισίνα. Ένα λάστιχο με πιστόλι νερού ή ένα ποτιστικό προσφέρουν άφθονη διασκέδαση για τα παιδιά και αποτελούν μία ευπρόσδεκτη πηγή δροσιάς.

  1. H ασφάλεια πάνω από όλα

Όταν σχεδιάζετε τον κήπο σας, θα πρέπει πάντοτε να λαμβάνετε υπόψη την ασφάλεια των παιδιών σας. Μην καλλιεργείτε δηλητηριώδη φυτά, αν έχετε μικρά παιδιά. Οι σάλπιγγες των αγγέλων, ο φθινοπωρινός κρόκος, το λαβούρνο, ο στρύχνος ή το κρίνο της κοιλάδας δεν θα πρέπει να υπάρχουν σε οικογενειακούς κήπους. Ωστόσο, όταν τα παιδιά μεγαλώσουν μπορείτε να τους εξηγήσει τι είναι δηλητηριώδες και τι όχι, ώστε να μην είναι πλέον απαραίτητο να στερείστε όλα τα όμορφα αλλά δηλητηριώδη φυτά. Να είστε προσεκτικοί όταν σχεδιάζετε λιμνούλες ή πισίνες. Αυτά δεν θα πρέπει είναι προσβάσιμα ή να προστατεύονται επαρκώς, έτσι ώστε η ασφάλεια των παιδιών σας να είναι πάντα εγγυημένη.

Πηγη αρθρου: www.gardena.com