ECO ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΕΠΙΠΛΑ

Το μέλλον στα παιδικά δωμάτια: Πολυμορφικά Έπιπλα

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται όλο και πιο συχνά, η επιλογή  πολυχρηστικών παιδικών επίπλων. Παιδικές κούνιες που μετατρέπονται σε γραφεία, αλλαξιερες σε παιδικό καναπέ, παιδικό κρεβάτι σε βιβλιοθήκη και άλλες πολλές ευφάνταστες ιδέες, ώστε να έχουμε ένα λειτουργικό χώρο, χωρίς εκπτώσεις στην αισθητική του, καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά μας!

Το ερώτημα που τίθεται είναι, τι πρέπει να γνωρίζουμε ώστε ένα πολυμορφικό έπιπλο να αποτελεί ουσιαστικά μια λειτουργική λύση:

  1. Γνώση των βασικών αναπτυξιακών σταδίων του ανθρώπου και αντίστοιχα τις ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο,
  2. Εξατομίκευση του σχεδιασμού των επίπλων σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, βάσει των προσωπικων ανάγκων της καθε οικογένειας και του παιδιού. Π.χ. σε μια οικογένεια με πολλά παιδιά, είναι προτιμότερο να χωριστούν οι λειτουργίες της ξεκούρασης, με αυτές της μελέτης, σε διαφορετικούς ανεξάρτητους χώρους, παρά να ‘στριμωχτουν’ σε ένα χώρο πολλά πολυμορφικά έπιπλα, με συγκεντρωμένες όλες τις λειτουργίες,
  3. Απλότητα κατασκευής, μετατροπής & συντήρησης. Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός βοηθά στην διαχρονικοτητα & στην μελλοντικη χρήση του από αδερφια διαφορετικου φύλου. Επίσης όσο καλαίσθητο κ αν μας φαίνεται ένα πολυχρηστικο έπιπλο, αν δεν μπορεί να μετατραπεί εύκολα, στις υπόλοιπες λειτουργίες του, αυτόματα παύει να μας εξυπηρετεί,
  4. Πρώτες ύλες & κατασκευή από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον,
  5. Τήρηση των απαραιτήτων προδιαγραφών των παιδικών επίπλων,
  6. Ιδιαίτερη σημασία στην σταθερότητα των μηχανισμων,
  7. Η εργονομία, η ασφάλεια & η καλή κατασκευή είναι τα απαραίτητα στοιχεία για την επιλογή ενός πολυχρηστικου παιδικού επίπλου. Μην διστάζετε να ρωτάτε τους ειδικούς!