ECO ΑΡΘΡΑINFO & ISPOΣΧΟΛΕΙΑ

Το πρώτο «πράσινο σχολείο», βρισκεται στην Σκυρο

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ηλιακά συστήματα, συστήματα για την εξοικονόμηση νερού, αλλά και το πρώτο βιοκλιματικό γυμναστήριο σε νησί, εντάσσονται στον σχεδιασμό της ενεργειακής αναβάθμισης του γυμνασίου της Σκύρου, με στόχο να αποτελέσει το πρώτο «πράσινο» σχολείο

Όλα αυτά εντάσσονται στον σχεδιασμό της ενεργειακής αναβάθμισης του γυμνασίου της Σκύρου, με στόχο να αποτελέσει το πρώτο «πράσινο» σχολείο που θα πληρει τα πιο αυστηρά διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα, όπως αυτά οριοθετούνται από το πρόγραμμα «Green Destinations», το οποίο υποστηρίζει προορισμούς ανά τον κόσμο να βελτιωθούν με βάση τα παγκόσμια κριτήρια και τους στόχους που αναγνωρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Η Σκύρος, μαζί με τη Φολέγανδρο είναι οι μοναδικοί ελληνικοί προορισμοί στη λίστα με τους κορυφαίους 100 «πράσινους» προορισμούς παγκοσμίως του «Green Destinations», που παρουσιάστηκε το περασμένο φθινόπωρο και είναι κάτι το οποίο ο δήμος -φυσικά- δεν θα αφήσει ανεκμετάλλευτο.

Από την ενεργειακή αναβάθμιση όλου του νησιού, δε θα μπορούσε να λείπει το γυμνάσιο: «Η δημιουργία του πράσινου σχολείου δεν αφορά μόνο στα κτίρια, αλλά αντιπροσωπεύει την αλλαγή νοοτροπίας για τη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης στους νέους ανθρώπους και ιδίως στους μαθητές», πρόσθεσε.

Το σχολείο αναμένεται να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, βιοκλιματικές εφαρμογές – παθητικά και ενεργειακά ηλιακά συστήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συστήματα για την εξοικονόμηση νερού. Παράλληλα, εντός του Γυμνασίου θα δημιουργηθεί και το πρώτο βιοκλιματικό γυμναστήριο σε νησί. Ακόμη, προβλέπονται και περισσότερες αίθουσες, που θα καταστήσουν πιο άνετη τη φοίτηση των μαθητών, αλλά και νέοι λειτουργικοί και σύγχρονοι χώροι για δημιουργικές δραστηριότητες των μαθητών. Η ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει το επιστέγασμα της πολύμηνης και επίμονης προσπάθειας του δήμου για την εξασφάλιση ποιοτικότερων συνθηκών εκπαίδευσης στους μαθητές.

 

Πηγη: evia365.gr