INFO & ISPOΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙΠΑΙΔΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙΣΧΟΛΕΙΑ

Φυση & Φουτουρισμος σε έναν παιδικο σταθμο & δημοσιο δημοτικο σχολειο στη Νεα Υορκη!

Η WeWork συνεργαζεται με τη δανική εταιρεία αρχιτεκτονικής BIG για την κατασκευη ένος παιδικου σταθμου, νηπιαγωγειου & δημοτικου σχολειου, που ονομάζεται WeGrow, στη Νέα Υόρκη. Το WeGrow θα είναι δημόσιο δημοτικό σχολείο για παιδιά ηλικίας τριών έως εννέα ετών.

Η Bjarke Ingels Group (BIG) σχεδιαζει ξύλινες περιοχές παιχνιδιού και τεράστια γκρίζα βοτσαλα, που στοιβάζονται σαν πέτρες ποταμού, για να σκαρφαλώνουν τα παιδια.”Παιχνιδιάρικο και διαφανές, αλλά οικείο και δομημένο, η WeGrow θα καλλιεργήσει την παιδική εκπαίδευση μέσω ενδοσκόπησης, εξερεύνησης και ανακάλυψης”.

Το κυριοτερο απ’όλα όμως είναι ότι “Ο σχεδιασμός της BIG για το WeGrow επιδιώκει να αναιρέσει την διαμερισματοποίηση που συχνά συναντάται στα παραδοσιακά περιβάλλοντα των σχολείων και ενισχύει τη σημασία της συμμετοχής των παιδιών σε ένα διαδραστικό περιβάλλον”.

Η φύση και ο φουτουρισμός είναι βασικά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού, μαζί με φυσικα υλικά. “Οι αρθρωτές αίθουσες διδασκαλίας, τα δέντρα, οι ψηφιακές πύλες και το αγρόκτημα προωθούν ένα περιβάλλον διδασκαλίας χωρίς αποκλεισμούς, αλλα με διαθεση μονιμης συνεργασία. Ταυτόχρονα, τα φυσικά υλικά και τα ουδέτερα χρώματα δημιουργούν ένα ήρεμο περιβάλλον για την εστιασμένη μελέτη του παιδιού.”

 

 

Πηγη αρθρου & φωττογραφιων: https://www.dezeen.com