ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ECO-ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Φυσικά υλικά για καθαρό σπίτι

Φυσικά υλικά για καθαρό σπίτι

Πλυσιμο χεριων με πλιγουρι βρωμης
Χρησιμοποιήστε πλιγούρι βρώμης για να τρίψετε και να καθαρίσετε τα βρώμικα χέρια. Κάντε μια παχιά πάστα από αλεύρι βρώμης και νερό και ξεπλύνετε καλά.

Υγρο για πλακακια
Αναμείξετε σε ένα κουβά χλιαρό νερό 1 φλιτζάνι του καφέ πράσινο σαπούνι, ελαχιστο καθαρο οινοπνευμα και 3-4 σταγονες αιθεριο ελαιο λεμονι και έχετε το τελειο υγρο για το σφουγγαρισμα στα πλακακια σας

Καθαρίστε το πληκτρολόγιό σας
Βουτήξτε μια μπατονέτα σε υπεροξείδιο του υδρογόνου και τοποθετήστε το ανάμεσα για να τραβήξετε τις σκόνες και ό,τι άλλο μένει.

Καθαριστικό τζαμιών
Το μόνο που χρειάζεστε είναι 2 κουταλιές ξύδι και ζεστό νερό. Προτιμείστε να καθαρίσετε με εφημερίδες ώστε να αποφύγετε την υπερβολική χρήση χαρτιού.

Ένα  φλιτζάνι ξίδι και 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε δύο λίτρα ζεστό νερό αρκούν για να φτιάξετε ένα μείγμα για τον καθαρισμό επιφανειών, λιπαρών ουσιών, κεραμικών πλακιδίων, βρυσών. Η δοσολογία δεν είναι αυστηρή, δοκιμάστε και μόνοι σας ανάλογα πόσο δυνατό θέλετε να είναι

image001

Καθαριστικό λεκάνης τουαλέτας
Μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και μισό φλιτζάνι ξίδι. Η χημική αντίδραση που ακολουθεί διασπά τις λιπαρές ουσίες σε σαπούνι και γλυκερίνη και καθαρίζει τις αποχετεύσεις. Μετά από 15 λεπτά, ρίξτε βραστό νερό για να ξεπλυθούν τα κατάλοιπα.

Για τους δύσκολους λεκέδες σε ρούχα
Μαγειρική σόδα ανακατεμένη με νερό διαλύει τους ρύπους και τις λαδιές στα υφάσματα και τα ρούχα. Ο χυμός λεμονιού αναμεμιγμένος με αλάτι είναι ιδανικός για να καθαρίσετε τη σκουριά και το γράσο. Το έλαιο τεϊόδεντρου διαλυμένο σε νερό είναι πολύ καλό αντιβακτηριδιακό για τον καθαρισμό της μούχλας.

Για τις μοκέτες-χαλιά
Για τον καθαρισμό του χαλιού σας χρησιμοποιείστε αναλογία χλιαρού νερού και ξυδιού 3 προς 1. Με μαλακή βούρτσα και λίγο μείγμα (για να μη μείνει πολλή υγρασία στο χαλί σας), βουρτσίζετε το χαλί σας μόνο προς την κατεύθυνση του πέλους του. Στεγνώστε το σε σκιερό και δροσερό μέρος και όχι απευθείας στον ήλιο για να μην αλλοιωθούν τα χρώματα. Τον ίδιο τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να φρεσκάρετε τα χρώματα των χαλιών σας ανά διαστήματα, με ένα απλό πέρασμα με πανί.