Ανακαινιση με ‘εξωστρεφεια’: DSSI Δημοτικο Σχολειο

Ανακαινιση με ‘εξωστρεφεια’: DSSI Δημοτικο Σχολειο

Ανακαινιση με ‘εξωστρεφεια’: DSSI Δημοτικο Σχολειο, Daniel Valle Architects, Seoul

Η ιδιαιτεροτητα του συγκεκριμενου σχολειου, βρισκεται καθαρα στην εφαρμογη της αντιληψης της εξωστρεφειας ,πρωτα στο σχεδιασμο και μετα στην καθημερινη του χρηση σαν εκπαιδευτικη προσεγγιση.

Ο μη σαφης διαχωρισμος των αιθουσων και των χωρων, αλλα η ‘ενοποιηση τους’ με κινουμενα, περιστρεφομενα διαχωριστικα, η δυνατοτητα εναλλαγης πολλαπλων λειτουργιων σε κάθε αιθουσα, αλλα και χωροι αποθηκευσης εντοιχισμενοι, ώστε να δινεται η δυνατοτητα χρησης περισσοτερου χωρου δρασης, είναι σημαντικα καινοτομα στοιχεια για την ολοκληρωση του σχεδιασμου. Μοναδικος τους στοχος η αλλαγη νοοτροπιας στον σχεδιασμο και στην χρηση των εκπαιδευτικων ιδρυματων. Μια μεγαλη αποδειξη ποσο μπορει η αρχιτεκτονικη να συμμετεχει ενεργα στην διαμορφωση και στην αλλαγη παγιωμενων εκπαιδευτικων συστηματων.

Πηγη φωτογραφιων: https://www.metalocus.es/en/news/dssi-elementary-school-renovation-daniel-valle-architects