AWARDS

SILVER INTERIOR AWARD 2020

Ολική Ανακαίνιση Παιδικού Σταθμού & Νηπιαγωγείου ‘ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΣΧΟΛΗ’, Θεσσαλονίκη

Οταν η μαθηση ερχεται ως κατι φυσικο όταν υπαρχει ενδιαφερον.

Ο Παιδοκεντρικος Αρχιτεκτονικος Σχεδιασμος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με μαθητοκεντρικα εκπαιδευτικα συστηματα

Με αφορμη την βραβευση του αρχιτεκτονικου γραφειου BabyEcoDesign με το Silver Interior Award 2020, που πραγματοποιηθηκε τον περασμενο Δεκεμβριο στην Αθηνα, για το εργο του ‘Ανακαινιση με παιδοκεντρικο σχεδιασμο Παιδικου Σταθμου & Νηπιαγωγειου ‘Αδαμαντιου Σχολης, Θεσσαλονικη’,  τονιζεται η σημαντικοτητα ολοι οι χωροι που ζουν & μεγαλωνουν παιδια να αντιμετωπιζονται ολιστικα – κατι που συμβαινει στο συγκεκριμενο σχολειο-.

Ολιστικα σημαινει:

  1. να παρεχουμε εμεις οι αρχιτεκτονες μηχ/κοι από την πλευρα μας, τον παιδοκεντρικο σχεδιασμο, με την απαραιτητη τεχνογνωσια της αρχιτεκτονικης αλλα & της παιδοψυχολογιας, ολοκληρωμενους χωρους για να υποδεχτουν παιδια που,
  2. με την στηριξη των εκπαιδευτικων, θα ακολουθουν ένα μαθητοκεντρικο εκπαιδευτικο συστημα, δηλαδη την εκπαιδευση με βαση τις αναγκες του παιδιου και όχι του ενηλικα. Ετσι ώστε η μαθηση να ερχεται ως κατι φυσικο όταν υπαρχει ενδιαφερον. Να είναι μια υπευθυνη συνειδητη προσπαθεια, ετσι ώστε αργοτερα ως ενηλικες να αποτελουν ανεξαρτητες προσωπικοτητες & να μπορουν να βιωνουν την ευτυχια & τη χαρα μεσω καθημερινων ενδιαφεροντων.