ECO ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣINFO & ISPOΕΠΙΠΛΑΣΧΟΛΕΙΑ

Παιδικα επιπλα διδασκαλιας που βοηθουν στην αυτοσυγκεντρωση των παιδιων

Όταν τα παιδικα επιπλα διδασκαλιας σχεδιαζονται με παιδοκεντρικο σχεδιασμο, πετυχαινουν τον πρωταρχικο σκοπο τους!

Οι σπουδαστές από την Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Δανίας δημιούργησαν μια συλλογή επίπλων για σχολικές αίθουσες διδασκαλίας, με στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά να μείνουν εστιασμένα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Το έργο της τάξης παρουσιάστηκε κατά τη φετινή Έκθεση Επιπλων Στοκχολμης, ως μέρος της ετήσιας εβδομάδας σχεδιασμού της πόλης.

Οι σπουδαστές σχεδίασαν διαφορετικά συστήματα που θα βοηθούσαν το καθένα να κρατήσει την εστίαση των παιδιών – που κυμαίνονταν από σπορ καθίσματα, σε γραφεία που μετατρέπονται σε σκαμνιά.

“Αυτό το έργο αφορά την τάξη και εξετάσαμε πώς τα παιδιά μαθαίνουν όταν χρησιμοποιούν διαφορετικά είδη επίπλων, λαμβάνοντας υπόψη τις εργονομικές πτυχές”, δήλωσε ο μαθητής Gunilla Dueholm Persson στον Dezeen.

«Πήγαμε σε ένα σχολείο για να δούμε τι είναι μια τυπική μέρα και τα έργα έγιναν πολύ διαφορετικά», συνέχισε. “Κάναμε διαφορετικά έργα με βάση το σημαντικότερο μέρος της μαθησιακής διαδικασίας.

Ένας αριθμός φοιτητών έστρεψε την προσοχή τους σε εναλλακτικές λύσεις καθισμάτων.

Ένα σκαμνί, το Alert, σχεδιάστηκε από τον φοιτητή Anna Søgaard Hansen για να κρατήσει το σώμα ενεργό ενώ ήταν στην καθιστή θέση.

Το σκαμνί χρησιμοποιεί έναν κινητό σύνδεσμο που συνδέει μια κωνική βάση με το κάθισμα – επιτρέποντας στο παιδί να μετακινηθεί κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Ο Dueholm Person δημιούργησε επίσης ένα σκαμνί, που ονομάζεται Log, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ, σκουριασμένο αφρό που επιτρέπει στα παιδιά να το πάρουν εύκολα και να το μεταφέρουν.

Ναι, αυτό είναι παιδοκεντρικος σχεδιασμος επιπλων!

πηγη αρθρου & φωτογραφιων : www.dezeen.com