ECO ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΦΩΤΙΣΜΟΣ

Ο φωτισμός στο παιδικό δωμάτιο

Οι περισσότεροι γονείς δίνουνε μεγάλη προσοχή στα έπιπλα, στα υφάσματα, στα χρώματα και στα διακοσμητικα αντικείμενα του παιδικού δωματίου και παραμελούν συστηματικά το σημαντικότερο ίσως κομμάτι του που δεν είναι άλλος από τον σωστό φωτισμό. Είναι ένα πολύπλοκο θέμα, αποτελεί συνάρτηση πολλών παραμέτρων και έτσι απαιτείται η συνεκτίμηση όλων των παραμέτρων που τον επηρεάζουν (διαστάσεις, δραστηριότητες, τα χρώματα κλπ) για αυτό θα πρέπει να ανατίθεται σε κάποιον ειδικό που θα δώσει τις καλύτερες λύσεις.

Η φωτιστική μελέτη γίνεται στο αρχικό στάδιο της κατασκευές ενός σπιτιού ή της ανακαίνισης του παιδικού δωματίου, σε κάθε περίπτωση πρέπει να προηγείται της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.

image001

Ο φωτισμός από τα πιο σημαντικά στοιχεία ενός παιδικού χώρου λειτουργεί καταλυτικά, αναδεικνύοντας ή καταστρέφοντας την αισθητική του. Μάθετε τα πάντα για τον φωτισμό του παιδικού δωματίου, για κάθε αναπτυξιακό στάδιο τις ανάγκες των παιδιών σας, και αξιοποιήστε όλες τις δυνατότητες που σας προσφέρει:

  • ο φωτισμός αυτού του χώρου έχει την ιδιαιτερότητα ότι πρέπει να εξελίσσεται παράλληλα με την ηλικία του παιδιού, άρα η μελέτη του οφείλει να χαρακτηρίζεται από προοπτική και ευελιξία
  • Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια όλων των φωτιστικών του παιδικού δωματίου. Πρόχειρες κατασκευές με φτηνά και ακατάλληλα υλικά αποτελούν ένα τεράστιο κίνδυνο, γι’αυτό επιλέξτε φωτιστικά υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται σε διεθνείς προδιαγραφές.
  • Διαλέξτε φωτιστικά που η φωτεινή τους πηγή είναι καλυμμένη ή δεν θερμαίνεται. Σε κάθε περίπτωση αποφύγετε φωτιστικά εδάφους, επιτραπέζια, γυάλινα και παλιά φωτιστικά για λογούς προστασίας.