ECO ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΕΠΙΠΛΑ

Πλαστικα επιπλα κατασκευασμενα από παλια παιχνιδια

Παλια παιχνιδια γινονται καινουρια παιδικα επιπλα:

Ανακυκλωσιμα πλαστικα επιπλα κατασκευασμενα από παλια παιχνιδια!

Το εμπορικό σήμα Ecobirdy, με έδρα την Αμβέρσα χρησιμοποίησε ανακυκλωμένα πλαστικά παιχνίδια για να δημιουργήσει μια ποικιλία έγχρωμων επίπλων για παιδιά, με στόχο την αύξηση της «επίγνωσης για την αειφορία».

Με πρωταρχικό σκοπό την εισαγωγή των παιδιών, στην κυκλική οικονομία, όλα τα κομμάτια από την πρώτη συλλογή του Ecobirdy είναι κατασκευασμένα από παλιά πλαστικά παιχνίδια και είναι πλήρως ανακυκλώσιμα

Πραγματοποιήθηκε ντεμπούτο στη φετινή έκθεση επίπλων Maison & Objet, η συλλογή περιλαμβάνει μια ελαφριά καρέκλα που ονομάζεται Charlie που έχει στρογγυλεμένα πόδια και άκρες και ένα συνοδευτικό τραπέζι που ονομάζεται Luisa.

Ένα δοχείο αποθήκευσης σε σχήμα πτηνού με αφαιρούμενο ράμφος έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του απειλούμενου πουλιού, ενώ ένας λαμπτήρας ρινόκερου εφιστά την προσοχή στην καταστροφή των ρινόκερων.

Διαπιστώσαμε ότι τα πλαστικά παιχνίδια χρησιμοποιούν πλαστικό πιο έντονα από άλλα καταναλωτικά αγαθά “, δήλωσαν οι ιδρυτές της Ecobirdy, οι σχεδιαστές Joris Vanbriel και Vanessa Yuan με έδρα την Αμβέρσα.

«Με το να δώσουμε στο παλιό πλαστικό μια νέα ζωή, ο στόχος μας είναι να απελευθερώσουμε το οικοσύστημα μας από τον καταστροφικό του αντίκτυπο. Καθώς χρησιμοποιούμε καινοτόμες τεχνολογίες, που χρησιμοποιούνται για την επαναχρησιμοποίηση πλαστικών, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε χρωστικές ή ρητίνες».

Ο σχεδιασμός, η ανακύκλωση και η παραγωγή των επίπλων Ecobirdy πραγματοποιούνται στην Ευρώπη με δίκαιες επιχειρηματικές πρακτικές.

Πηγη αρθρου-φωτογραφιων: www.ecobirdy.com