ECO ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΧΡΩΜΑ

Αλλάξετε μόνοι σας ύφος στους παιδικούς χώρους με τις κατάλληλες τεχνοτροπίες

Το χρώμα είναι ένα εκπληκτικό υλικό που με την κατάλληλη τεχνογνωσία –και τον απαραίτητο εξοπλισμό-και βοηθούς τους μικρούς σας ηρωες μπορείτε να κάνετε θαύματα

Μάθετε για τις τεχνοτροπίες των χρωμάτων, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και θα επιτύχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από τεχνικές, όμως δεν είναι όλες κατάλληλες για παιδικούς χώρους, εκτός αν θέλουμε ένα παιδικό δωμάτιο με εφε μαρμάρου…δεν θέλουμε…Παρακάτω είναι μερικές τεχνοτροπίες που μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν σε παιδικούς χώρους:

 

image002Στενσιλ και σφραγίδες: το στενσιλ είναι η αποτύπωση σχεδίων με διαφορετικό χρώμα μέσω ενός συγκεκριμένου μοτιβου που επαναλαμβανεται. Προκειται για διατρητα πατρον που συνηθως απαναλαμβανομενα διακοσμουν περιμετρικα πορτες, τοιχους κλπ. Υπαρχουν στην αγορά μεγάλη ποικιλία έτοιμων στενσιλ σε ικανοποιητική ποικιλία σχεδίων και για βρεφικά αλλά και για μεγαλύτερων παιδιών δωμάτια. Μπορείτε βέβαια να τα φτιάξετε και μόνοι σας με τη βοήθεια της ζελατίνας ή σκληρού χαρτονιού. Η σφραγίδα έχει ανάλογο αποτέλεσμα, με τη διαφορά ότι το ίδιο το μοτιβο χρησιμοποιείται και ως σφουγγάρι που αποτυπώνει το σχέδιο.

 

 

image003Ρίγες: μια τεχνική που δίνει ενέργεια και χαρακτήρα στο χώρο είναι αυτή των χρωματιστών λωρίδων, η οποία παίζει με τις αντιθέσεις ή τις αρμονίες των χρωμάτων. Εάν θέλετε να την κάνετε μόνοι σας θα οπλιστείτε με πολύ υπομονή αφού βασικά συστατικά είναι η λεπτομέρεια και η καλή δουλειά. Ταιριάζει πολύ σε βρεφικά δωμάτια.

 

 

 

 

image004Τοιχογραφια και trompel’oeil:προκειται για μια πολύ διαδεδομένη τέχνη, παρά τεχνική, αφού τα θέματα μπορεί να είναι από πολύ απλά έως πολύ πολύπλοκα στην εφαρμογή τους. Ιδιαίτερη δημοφιλής υπηρξε η τεχνική trompel’oeilπου βασίζεται στην απεικόνιση φανταστικών χώρων και δίνει την ψευδαίσθηση της τρίτης διάστασης στον επίπεδο τοίχο. Ιδανική ιδέα για παιδικά δωμάτια. Σε περίπτωση που θέλετε να την δοκιμάσετε είναι προτιμότερο να την εφαρμόσετε σε μουσαμά ή σε φύλο γυψοσανιδας, ώστε να υπάρχει η ευελιξία να το αφαιρεσετε ή ακόμα και να το μεταφέρετε

 

 

 

 

 

image005Ντεγκραντε: εύκολη τεχνοτροπία που δεν απαιτεί τίποτα περισσότερο από το αγαπημένο σας χρώμα και λευκό, αναμιγνύοντας τα από 3 δοχεία διαφορετικών τόνων και βάφοντας οριζόντιες λωρίδες σβήνοντας τες την μια μέσα στην άλλη. Δίνει ένα τρυφερό αποτέλεσμα, ιδανικό για βρεφικά δωμάτια.