Eνας πρασινος παιδικος σταθμος Ινδονησια

Eνας πρασινος παιδικος σταθμος Ινδονησια

Παιδικος Σταθμος στην Ινδονησια με σχεδιασμο βιωσιμης πρακτικης/ IBUKU,

Εχουμε μιλησει για ξανα για την αναγκαιοτητα της πράσινης αρχιτεκτονικής και το ποσο συνεισφέρει σε μεγάλο ποσοστό στην προσπάθεια για την άμβλυνση της κλιματικής αλλαγής και των περιβαλλοντικών ζημιών που καταστρέφουν σταδιακά τον πλανήτη μας, δηλαδη της ενσωματωσης υλικων φιλικών προς το περιβάλλον, φυσικού αερισμού και περισσότερου φυσικού φωτός στα κτίρια που ζούμε, ώστε να διαφυλάξουμε τον αέρα, το νερό και το έδαφος επιλέγοντας οικολογικά υλικά και κατασκευαστικές πρακτικές

Εδώ εχουμε ένα παραδειγμα προς μίμηση από έναν παιδικο σταθμο στην Ινδονησια, με υλικά που ανακυκλώνονται ή ανανεώνονται καθως και εκείνα που απαιτούν τη λιγότερη ενέργεια για την παραγωγή τους. Προέρχονται από τοπικές πηγές και δεν περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες.

‘Αυτό το κτίριο είναι μια απεικονιση της παιδικής φαντασίας, για το τι πρέπει να μοιάζει μια τάξη. Υποστηρίζεται από μια κεντρική στήλη που μοιάζει με καλάθι με μπαμπού, με κεντρικό φεγγίτη. Το κτίριο δεν έχει τοίχους και η «πόρτα» είναι μια αψίδα μπαμπού που λειτουργεί ως κατώφλι μεταξύ της τάξης και του εξωτερικού κόσμου.

Στο Πράσινο Σχολείο, η διαφορετικη αρχιτεκτονικη προσεγγιση ενισχυεται με τον παιδοκεντρικο σχεδιασμο, οπου οι μαθητές δεν καθονται, όπως συνηθιζεται, σε σειρές κοιτάζοντας τον δάσκαλο, αλλα εχοντας έναν πύργο στη μέση, και δημιουργωντας έναν κυκλικό χώρο .Έχουν μια μικρή γωνιά αποθήκευσης, έχουν μια άλλη γωνιά παιχνιδιού, χρησιμοποιούν το χώρο με διαφορετικούς τρόπους. Αυτός ο κλασικός, απλός χώρος μας εμπνέει ακόμα »  υποστηριζει η Elora Hardy, Ιδρυτής και Δημιουργικός Διευθυντής της IBUKU

Αρχιτέκτονες IBUKU

Τοποθεσία Sibang Kaja, Abiansemal, Badung Regency, Μπαλί, Ινδονησία

Εμβαδον 155,0 m2

Έτος Έργου 2008

Φωτογραφίες José Tomás Franco

Πηγη αρθρου & φωτογραφιων: https://www.archdaily.com